tiistai 15. maaliskuuta 2016

Silakkapihvit

 
Haastattelin mummoani, Annelia. Annelin lempiruoka on kaalilaatikko. Hän on mielestään aika hyvä ruoanlaittaja ja hän tekee ruokaa päivittäin. Hän suosii kotiruokia, eikä valmisruokia.
Ruoka on Annelin mielestä terveellistä, nautinnollista ja tärkeää. Hän myös tykkää kutsua ystäviä syömään.
Annelin paras mieleen jäänyt ruokamuisto silakkapihvit. Silakkapihvit liittyivät lapsuudenkotiin, Imatralle. He asuivat Tainionkoskella, kasarmeissa.  Hänen isänsä teki lauantai-iltana silakkapihvejä. Paikalla olivat silloin isä, äiti, veli ja hän itse.
Silakkapihvien tuoksu tuo lapsuuden mieleen.




 SILAKKAPIHVIT 4 hengelle

Varaa 600g silakkafileitä ja 1dl ruisjauhoja. Suolaa, valkopippuria ja reilusti tilliä. Paistamiseen voita. Voipaperin päälle levitä ruisjauhot, levitä puolet kaloista jauhon päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele mausteet ja tillit kalojen päälle, nosta loput kalat päälle ja käännä jauhoissa. Nyt molemmat puolet on jauhoitettu. Pane pihvit pannulle, kun rasva on hieman ruskistunut. Paista 3-4 minuuttia molemmilta puolilta. 
Tarjoa perunamuusin, porkkanarusina-appelsiini salaatin kanssa ja lisäksi etikkapunajuuria.


IMG-20160310-WA0004.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti