Haastattelin tuttuani. Hänen lempiruokiaan ovat kanaruuat. Hän laittaa ruokaa päivittäin ja tykkää syödä enemmän itse tehtyjä ruokia kuin valmisruokia. Hän tekee ruuat alusta loppuun itse, ja tekee vain todella harvoin valmisruokia. Hän tekee useimmiten arkiruokia ja hän on ollut myös perhepäivähoitajana, ja tehnyt silloin paljon ruokaa lapsille. Hänestä on mukavaa tehdä juhliin kakkuja, voileipäkakkuja ja muita leivonnaisia.
Hänen paras ruokamuistonsa liittyy lapsuuteen, kun hän asui vielä äitinsä luona. Hänen äidillään oli tapana viikonloppuisin paistaa itse tehtyjä lihapiirakoita, ja ne ovat hänestä maailman parhaita. Hän ei ole onnistunut itse tekemään yhtä hyviä yrityksistä huolimatta. Heillä oli tapana äitinsä ja kolmen siskonsa kanssa syödä viikonloppuisin äidin tekemiä lihapiirakoita. Välillä heillä saattoi olla myös sukulaisia kyläilemässä, nauttimassa hyvästä ruuasta ja juttelemassa kuulumisia.
Lihapiirakoiden ohje
Taikina:
vettä
vähän suolaa
vehnäjauhoja
hiivaa
Täyte:
jauhelihaa
riisiä
sipulia
suolaa
maustepippuria
1. Sekoita veteen hiiva ja suola. Sekoita jauhot vispilällä vähän kerrallaan joukkoon. Kun taikina on paksuuntunut jätä se nousemaan.
2. Ruskista jauheliha ja sipulit, ja laita suola ja pippuri sekaan. Keitä riisi ja sekoita ainekset keskenään.
3. Kauli taikinasta ohuehko levy ja laita täytettä sopivin välein levyn päälle. Leikkaa pyöreitä lautasen kokoisia ympyröitä taikinasta, niin, että täytteet jäävät ympyrän keskelle. Käännä ympyrät kaksinkerroin, niin että täyte jää väliin. Painele sormilla tai haarukalla kiinni. Anna nousta vielä hetki ja paista kasvisöljyssä kypsäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti