tiistai 15. maaliskuuta 2016

Lampaanjalka

Kuvahaun tulos haulle lampaan jalka




 Ruokamuisto

Äitini Petra Valtonen kertoi, että hänen lempiruokansa on särä. Hän on tavallinen ruoanlaittaja, joka laittaa ruokaa joka päivä. Hän tekee ruoat mieluiten itse vaikka välillä käyttääkin valmisruokia. Äitini tekee yleensä vain perheelle ruokaa, eikä meillä käy usein edes vieraita. Äitini paras ruokamuisto oli se, kun hänen äitinsä ja isänsä valmistivat ensimmäistä kertaa särää. He olivat viettämässä pääsiäistä kotona.


Ruokaan tarvittavat tarvikkeet

Suolattu lampaanjalka
Perunoita
Vettä
2 tl suolaa

Kattila
Uunipelti
Teelusikka



                          RUOKAOHJE

  1. Ota lampaanjalka huoneenlämpöön.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Laita lampaanjalka uunipellille.
  4. Kun uuni on lämmennyt, laita lampaanjalka uuniin.
  5. Paista lammasta n. 2 ½ tuntia, välillä lihaa valellen ja käännellen. (valellaan lihan rasvalla.)
  6. Kuori perunat ja laita vesi kiehumaan.
  7. Lisää suola ja perunat kiehuvaan veteen, keitä 5 minuuttia.
  8. Laita perunat lampaan alle, kun lammas on lähes kypsää.
  9. Paista kunnes liha ja perunat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti