- Kuka olet?
Olen mummo.
- Mikä on lempiruokasi?
Lempiruokani on jauhelihamureke.
- Millainen ruoanlaittaja olet?
Laitatko päivittäin ruokaa vai vain harvoin?
Teetkö kaiken itse vai suositko valmisruokia?
Olen hyvä ja käytällöllinen ruuanlaittaja, laitan päivittäin ruokaa ja teen kaiken itse.
- Miten ruoka liittyy elämääsi?
esim. Teetkö vain arkiruokia vai tykkäätkö kutsua ystäviä syömään?
Olen keittiöllä toissä ja koulutus on suurtalouskokki. Teen arkiruokia ja joskus tykkään syödä ystävien tai läheisten kanssa.
- Kerro paras tai parhaiten mieleesi jäänyt ruokamuistosi!
Mihin tilanteeseen se liittyi?
Keitä oli paikalla ja missä olitte?
Mitä silloin tarkkaan ottaen tapahtui?
Kun mieheni grillasi ja teimme yhdessä hyvää ruokaa. Paikalla olimme me ja kavereitamme ja olimme Iissä.
6. Kerro tuohon ruokamuistoon liittyvä ruokaohje!
Possun sisäfile
1 kpl possun sisäfilettä kokonaisena
1 kpl possun sisäfilettä kokonaisena
3 rkl
suolaa
2 rkl
mustapippuria rouheena
3 rkl
hunajaa
1 rkl
chilipippuria
2 rkl
rosmariiniä
1/2 l
omenamehua
OHJE : Mausta kokonainen possunfile suolalla, pippureilla, hunajalla ja rosmariinillä. Anna maustua pari tuntia kylmässä. Ota file huoneenlämpöön ja anna olla noin 1 tunti huoneenlämmössä ennen paistamista pistä file uunivuokaan ja pistä pohjalle omenamehua paista uunissa noin tunti 170 asteessa ja lisää lohkottuja perunoita vuokaan kaveriksi paistumaan ja jatka paistamista noin tunti 170
asteessa.
asteessa.
Lihamureke
½ dl vettä
1 kananmuna
½ dl korppujauhoja
2 tl grillimaustetta
½ sipuli
suolaa
jauhettua maustepippuria
paprikajauhetta
250g jauhelihaa
Sekoita nesteen joukkoon kananmuna ja korppujauhot. Jätä seos turpoamaan hetkeksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppua muutama minuutti pienessä öljytilkassa paistinpannussa.
Lisää turvonneiden korppujauhojen joukkoon sipulisilppu, mausteet ja jauheliha.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Valmista taikinasta mureke ja paista se.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti