tiistai 15. maaliskuuta 2016

Lihakastike

Kuvahaun tulos haulle lihapata



  1. Kuka olet? - Kirsti Oikkonen (Entinen kodinhoitaja ja päiväkodin opettaja)
     2.   Mikä on lempiruokasi? - Oli aiemmin maitokiisseli.

     3.   Millainen ruoanlaittaja olet? - En ole kovin ihmeellinen, sellainen tavallinen  
           laittaja. Jotkut ruoat onnistuvat ja jotkut eivät.
           Laitatko ruokaa päivittäin vai harvoin? - Päivittäin.
           Teetkö kaiken itse vai suositko valmisruokaa? - Sekä että.
           

     4.   Miten ruoka liittyy elämääsi?
esim. Teetkö vain arkiruokia vai tykkäätkö kutsua ystäviä syömään?
- Teen arkiruokia ja ystäviä käy silloin tällöin, himosyöttäjä en ole.

           Kerro paras tai parhaiten mieleesi jäänyt ruokamuistosi!
- Kun poikani oli pieniä, tein heille lihaa, lihapullia ja kuutiolihoista kastikkeita.

Mihin tilanteeseen se liittyi? - Sunnuntai-ruokiin ja merkkipäiviin (muut juhlat)

Keitä oli paikalla ja missä olitte? - Oma perhe, isäsi ja isän veli, myös mummi ja pappa kävivät syömässä.

Mitä silloin tarkkaan ottaen tapahtui? - Juhlittiin noilla ruoilla.

      5. Kerro tuohon ruokamuistoon liittyvä ruokaohje!

- Poikkisyyn haloin liha siivua, (sentin paksuisiksi) suolaa laitoin päälle,  mustapippuria, (valkopippuria joskus) ja sipulijauhetta. Laitoin vehnäjauhoja, laitoin vettä vähän päälle sen verran, että siitä ei tule puuroista. Tällöin siitä irtosi ´´lihakastiketta´,´ jota pidettiin lihan päällä. Lihan oli oltava uunissa n. 1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti