- Kuka olet? - Kirsti Oikkonen (Entinen kodinhoitaja ja päiväkodin opettaja)
2. Mikä on lempiruokasi? - Oli aiemmin maitokiisseli.
3. Millainen ruoanlaittaja olet? - En ole kovin ihmeellinen, sellainen tavallinen
laittaja. Jotkut ruoat onnistuvat ja jotkut eivät.
Laitatko ruokaa päivittäin vai harvoin? - Päivittäin.
Teetkö kaiken itse vai suositko valmisruokaa? - Sekä että.
4. Miten ruoka liittyy elämääsi?
esim. Teetkö vain arkiruokia vai tykkäätkö kutsua ystäviä syömään?
- Teen arkiruokia ja ystäviä käy silloin tällöin, himosyöttäjä en ole.
Kerro paras tai parhaiten mieleesi jäänyt ruokamuistosi!
- Kun poikani oli pieniä, tein heille lihaa, lihapullia ja kuutiolihoista kastikkeita.
Mihin tilanteeseen se liittyi? - Sunnuntai-ruokiin ja merkkipäiviin (muut juhlat)
Keitä oli paikalla ja missä olitte? - Oma perhe, isäsi ja isän veli, myös mummi ja pappa kävivät syömässä.
Mitä silloin tarkkaan ottaen tapahtui? - Juhlittiin noilla ruoilla.
5. Kerro tuohon ruokamuistoon liittyvä ruokaohje!
- Poikkisyyn haloin liha siivua, (sentin paksuisiksi) suolaa laitoin päälle, mustapippuria, (valkopippuria joskus) ja sipulijauhetta. Laitoin vehnäjauhoja, laitoin vettä vähän päälle sen verran, että siitä ei tule puuroista. Tällöin siitä irtosi ´´lihakastiketta´,´ jota pidettiin lihan päällä. Lihan oli oltava uunissa n. 1 tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti