
Olen Minna Kivistö Juhon äiti.
Lempiruokani on uunilohi smetana- ja kermakastikkeella. Maustan lohen ennen uuniin laittoa sitruunapippurilla. Lohen kanssa tarjoilen perunamuusia ja salaattia.
Teen ruokaa joka päivä. Arkisin teen nopeasti valmistettavia ruokia ja viikonloppuisin käytän enemmän aikaa ruoan tekemiseen.
Leivon mielelläni suolaisia piirakoita ja kesällä mansikka-aikaan teen monta nopeaa mansikkakakkua, joita syömme niin arkena kuin viikonloppuisinkin. Parhaimpaan mansikka-aikaan saatamme syödä monta kakkua viikossa!
Kakkupohjaksi teen kääretorttupohjan ja leikkaan sen kahtia. Laitan kakun väliin tuoreita mansikoita pieniksi pilkottuna ja vaniljavaahtoa. Kuorrutan kakun vaniljavaahdolla ja päälle laitan vielä kokonaisia mansikoita.
Kääretorttupohja
5 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
Ota kaikki ainekset esille. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi kevyesti sekoittaen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista pohjaa 6-8 minuuttia uunin keskitasolla. Muista tarkkailla pohjaa paistamisen aikana, koska se palaa helposti. Levitä pöydälle leivinpaperi ja ripottele leivinpaperille sokeria ohuelti ja kumoa pohja siihen. Leikkaa pohja kahtia ja kostuta alinta pohjaa vähän esim. sokerivedellä. Levitä pohjalle pilkotut mansikat (reilusti) ja vaahdotettu vaniljavaahto. Laita toinen puoli pohjasta toisen pohjan päälle ja kuorruta koko kakku vaniljavaahdolla. Koristele kokonaisilla mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti