Haastateltava henkilö on isäni!
1. Kuka olet?
Janne Happonen
2. Mikä on lempiruokasi?
Lempiruokani on thaimaalainen ruoka
3. Millainen ruuanlaittaja olet?
Teetkö päivittäin ruokaa vai harvoin?
Enemmän päivittäin
4. Miten ruoka liittyy elämääsi?
esim. teetkö vain arkiruokia vai tykkäätkö
kutsua ystäviäsi syömään?
Teen enemmän arkiruokia.
5. Mikä on paras ruokamuistosi?
Missä olit ja keitä oli paikalla?
Paras ruokamuistoni on japanilaisen ravintolan sushit+ ruoka.
Toinen on itse tehty pippuripihvi.
6. Kerro tuohon ruokamuistoon liittyvä ohje.
Pippuripihvi
600g naudan sisäfilettä
suolaa 1 tl per pihvi ja rouhittu mustapippuria ½ -1 tl
kastike: kuohukerma 2dl , mustapippuri ½ tl , sinappi 1 tl , soija 1 tl
valkosipuliperunat: 600g, 2 valkosipulinkynttä, 3 tl suolaa,
½ tl valkopippuria, 1 tl sokeria
Perunat
Kuori perunat ja viipaloi ne.
Laita perunat vuokaan ja lisää
valkosipuli, suola, valkopippuri ja sokeri.
Sekoita ainekset perunoiden joukkoon.
Kaada kerma perunoiden sekaan.
Laita uuniin 200 asteeseen.
Paista noin 40 minuuttia.
Pihvi
Leikkaa sisäfile 4 pihviksi.
Paina pihviä leikkuulautaa vasten, että pihvistä tulisi hieman litteämpi.
Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla.
Kuumenna pannu kuumaksi ja siihen hiukan öljyä.
Paista pihviä ½ minuuttia per puoli.
Kaada kerma joukkoon ja lisää myös soija, sinappi ja mustapippuri.
Annan kerman kiehua hieman kasaan,
ja pihvi on valmis !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti