tiistai 15. maaliskuuta 2016

Lohikeitto




Olen Atte Pitkänen Eemilin iskä. Teen ruokaa joka päivä, koska olen kokki ammatiltani. Kotona käytän joskus valmistuotteita. Kotona teen arkiruokia ja joskus kutsun vieraita syömään. 40-vuotissyntymäpäivilläni kaverini vei minut syömään lohikeittoa, jonka jälkeen tulin kotiin, ja kotona oli yllätyssynttärit.


Kuvahaun tulos haulle lohikeitto



LOHIKEITTO


6 kpl perunaa
2 kpl porkkanaa
2 kpl sipulia
8 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria (kokonaisia)
1 kpl laakerinlehteä
400 g lohifileetä
2 dl kuohukermaa
4 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)


Pese ja kuori kasvikset. Paloittele perunat, viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää mausteet, sipulit ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Lisää perunapalat ja keitä 10 minuuttia.
Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää keittoon kala, kerma ja suola. Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta perinteinen lohikeitto vielä tillillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti