Haastattelin ruokablogiin Mia Savolaista eli äitiäni.
Lempiruoka on blinit.
Tykkää ruoanlaitosta ja tekee päivittäin ruokaa.
Tekee ruuat mieluiten itse hyvistä raaka-aineista, valmisruokaa erittäin harvoin.
Ruoka ja ruokailu ovat tärkeitä asioita hänelle, erityisen tärkeää on perheen yhteinen ruokailuhetki, tykkää myös kokata ystäville.
Paras ruokamuisto oli Italian Madonnan di Campligiosta gourmet ravintolasta jossa söimme usean ruokalajin illallisen oman perheen kanssa ja häränhäntä jäi uutena ruokakokemuksena. Olimme laskettelumatkalla helmikuussa 2013.
Häränhännän ohje
n. 2-3 kg häränhäntää (4 hengelle, riippuu siitä miten paljon lihaa luiden päällä on)
n. 1,5-2 tlk (a 400g) yrtti-tomaattimurskaa
2 dl kuivaa valkoviiniä
3 laakerinlehtiä
yhden sitruunan kuoret raastettuna
½ sitruunan mehu
1 varsisellerin varsi
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
voita
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
(chilijauhetta)
oksa tuoretta rosmariinia (jos käytät kuivattua 2tl)
2-3 oksaa tuoretta timjamia (jos kuivattua 1-1,5 tl)
Ruskista hännänpalat voissa, mausta suolalla ja pippurilla ja laita palat pataan.Lisää laakerinlehdet,paprikajauhe,chilijauhe sekä 1/3 osa yrteistä lihojen päälle. Sekoita niin että mausteet leviävät tasaisesti. Lisää pataan hienoksi kuutioksi leikattu selleri. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa, lisää valkoviini sekä loput rosmariinista ja timjamista. Lisää lopuksi sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kaada tomaattimurska mukaan pannuun.Anna kiehahtaa ja lisää lihojen päälle pataan. Hauduta uunissa kansi päällä 200 astetta n. 2,5-3,5 tuntia. Sekoita välillä. Riippuen palojen koosta kannattaa kokeilla kypsyyttä n. 2 tunnin kuluttua. Hännät ovat valmiita kun liha irtoaa helposti luusta. Tarjoile lihat haudutusliemen kanssa.
(ohje otettu www.mytaste.fi)
(ohje otettu www.mytaste.fi)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti